Allianz Prospekt jednokratni – životno osiguranje s mišićima!

Zašto je dobro ugovoriti Allianz Prospekt jednokratni

Život je sve brži, vrijeme je sve dragocjenije, a odluke se donose kao na pokretnoj traci. Ako imamo danas, je li to jamstvo mirnog života u godinama koje dolaze? Postoji li odluka koja će donijeti financijsku sigurnost našoj obitelji?

Svi smo već upoznati s osnovnim oblicima štednje i ulaganja, pa tako i s osiguranjem života, koje su mnogi odabrali upravo zbog sigurnosti koju donosi najbližima u slučaju da nam se nešto dogodi. Ta riziko značajka, kako je popularno zovu, upravo jest smisao i osnova osiguranja života – zajamčena isplata ugovorene svote ako se dogodi osigurani slučaj odmah nakon ugovaranja police. Štedna komponenta osiguranja života, često „nepravedno“ uspoređivana s ostalim štedno-ulagačkim proizvodima, u zadnje vrijeme nije osobito atraktivna upravo zbog svoje konzervativne politike ulaganja u najsigurnije financijske instrumente.

Allianz Prospekt jednokratni je kombinacija najboljeg od klasičnog osiguranja života s dodatnom notom ulagačke atraktivnosti kako bi vaš novac zaradio novi novac, dok ste vi u isto vrijeme osigurani.

Kome preporučujemo

Allianz Prospekt možete ugovoriti ako ste spremni odjednom uložiti, ovisno o paketu za koji se odlučite, najmanje 3.500 ili 5.000 eura na trajanje od pet do sedam godina uz ulaznu naknadu koja se naplaćuje jednom prilikom ulaska u osiguranje te administrativnu naknadu koja se naplaćuje prodajom obračunskih jedinica s police jednom mjesečno tijekom cijelog trajanja osiguranja.

Vaš novac preuzimaju fond manageri Allianz Investa i kroz mješoviti fond Allianz Portfolio ulažu ga u obveznice kao i dionice odabranih kompanija koje pokazuju potencijal rasta te svojom veličinom zadovoljavaju kriterije ulaganja.

Tijekom trajanja osiguranja imate određeno pokriće za slučaj smrti, a po isteku osiguranja na račun vam sjeda isplata koja je jednaka tržišnoj vrijednosti fonda.

Zašto investirati na tržištima kapitala

Najjednostavnije je i najkonzervativnije spremiti novac „u čarapu“. Kada je jednog dana otvorite, tamo će se nalaziti točno onoliko novca koliko ste i stavili, vjerojatno umanjene vrijednosti zbog utjecaja inflacije.

Ulaganjem u investicijski fond prepustili ste brigu za profesionalno upravljanje vašim novcem fond manageru, koji ima sve vrijeme na ovom svijetu, kao i znanje da to napravi najbolje. Osim toga, kada kupite udio u investicijskom fondu, uložili ste svoj novac zajedno s ostalim investitorima, odnosno investirali ste u sve financijske instrumente koji su u portfelju fonda. Tako se ne izlažete riziku ulaganja u samo jednu tvrtku, a dostupni su vam financijski instrumenti u koje možda samostalno ne biste mogli uložiti.

Što je Allianz Portfolio

Mješoviti fond Allianz Portfolio namijenjen je fizičkim i pravnim osobama s dugoročnim ulagačkim horizontom i većom tolerancijom prema riziku. Investicijska politika fonda prilagođava se situaciji na tržištu uvažavajući načela sigurnosti i raznolikosti ulaganja pa je tako i mogućnost ostvarivanja viših prinosa ulaganjem u dionice izbalansirana stabilnijim ulaganjem u obveznice. Allianz Portfolio može ulagati u obveznice i dionice izdavatelja s područja Republike Hrvatske te ostalih država članica EU-a, OECD-a i CEFTA-e.

Detalje o samom fondu, kao i o Prospektu i Pravilima fonda te Ključnim informacijama za ulagatelje (KIID) možete pronaći na službenim stranicama Allianz Investa: www.azinvest.hr

Kako se i koliko uplaćuje

Pri ugovaranju Allianz Prospekta možete birati između dva osnovna paketa, ovisno o vašoj dobi i očekivanjima od osiguranja.

Basic

Ako imate manje od 55 godina i važna vam je zaštita vaše obitelji u slučaju najgoreg, razmislite o paketu Basic. U slučaju smrti osiguranika bez obzira na uzrok korisniku osiguranja bit će isplaćena ugovorena svota koja je jednaka uplaćenoj premiji kojoj je pribrojena tržišna vrijednost fonda u tom trenutku. Po isteku osiguranja bit će vam isplaćen iznos jednak tržišnoj vrijednosti fonda u trenutku isteka osiguranja.

Dinamic

Paket Dinamic možete ugovoriti do 65. godine života, a u slučaju prirodne smrti osiguranika za vrijeme trajanja osiguranja korisniku osiguranja isplaćuje se veća od dvije vrijednosti, uplaćena premija ili tržišna vrijednost fonda. Ako je smrt nastupila kao posljedica nesretnog slučaja, isplaćuje se 300 % ugovorene svote ili tržišna vrijednost fonda – ovisno o tome koji je iznos u tom trenutku veći. Po isteku osiguranja bit će vam isplaćen iznos jednak tržišnoj vrijednosti fonda u trenutku isteka osiguranja.

Što još nudimo

Dopunsko osiguranje od nezgode s DNK analizom

  • za smrt uslijed nezgode isplaćuje se 20.000 eura uz već opisanu isplatu po osnovnom osiguranju
  • za slučaj loma kostiju isplata je u iznosu od 200 eura (po štetnom događaju).

Uz to, u svrhu preventivnog očuvanja vašeg zdravlja, imate mogućnost napraviti osobnu DNK nutrigenetsku analizu koja će vam otkriti kako smanjiti rizike bolesti modernog doba, optimizirati rekreaciju te postići zdrav i mladenački izgled, vitalnost i ljepotu.

DNK analiza provodi se u suradnji s tvrtkom GenePlanet, a proceduru pribavljanja uzorka za analizu obavljate sami od kuće putem uzorka sline koji kurirskom službom šaljete nazad u GenePlanet.

Dopunsko osiguranje za slučaj nastanka teških bolesti

Ako se želite financijski zaštititi u slučaju nastupa jedne od teških bolesti (tumor, srčani infarkt ili moždani udar), preporučujemo vam da ugovorite dopunsko osiguranje koje vam u slučaju nastupa bolesti jamči isplatu ugovorene svote koja je jednaka uplaćenoj premiji (do najviše 100.000 eura), a vaše osiguranje i dalje ostaje na snazi s isplatom sredstava u slučaju smrti ili po isteku osiguranja.

Izračuni

Primjer 1:

Imate 40 godina i želite ugovoriti Allianz Prospekt na pet godina, paket osiguranja Basic uz Dopunsko osiguranje od nezgode s DNK analizom. Vaša ukupna uplata za ovo osiguranje iznosi 5.169,59 eura, od toga:

  • 5.000 eura za osnovno osiguranje i ulaganje u fond
  • 169,59 eura za dopunsko osiguranje.

Prilikom ulaska u osiguranje naplaćuje se ulazna naknada od 2 % na uplatu za osnovno osiguranje odnosno na 5.000 eura, što iznosi 100 eura. Razlika od 4.900 eura ulaže se u fond.

Dodatno, svake godine tijekom trajanja osiguranja naplaćuje se i godišnja naknada od 0,5 % na tržišnu vrijednost police. Ulazna i godišnja naknada služe osiguratelju za pokriće cijene rizika smrti i ostalih troškova.

S obzirom na to da isplate iz osiguranja ovise o kretanju fonda, a buduće se kretanje fonda ne može predvidjeti, navodimo tri primjera isplata za tri prinosa fonda.

Primjer 2:

Imate 40 godina i želite ugovoriti Allianz Prospekt na sedam godina, paket osiguranja Dinamic uz dopunsko osiguranje za slučaj nastupa teških bolesti. Vaša ukupna uplata za ovo osiguranje iznosi 5.276,25 eura, od toga:

  • 5.000 eura za osnovno osiguranje i ulaganje u fond
  • 276,25 eura za dopunsko osiguranje.

Prilikom ulaska u osiguranje naplaćuje se ulazna naknada od 2,5 % na uplatu za osnovno osiguranje odnosno na 5.000 eura, što iznosi 125 eura. Razlika od 4.875 eura ulaže se u fond.

Dodatno, svake se godine tijekom trajanja osiguranja naplaćuje i godišnja naknada od 0,5 % na tržišnu vrijednost police. Ulazna i godišnja naknada služe osiguratelju za pokriće cijene rizika smrti i ostalih troškova.

S obzirom na to da isplate iz osiguranja ovise o kretanju fonda, a buduće se kretanje fonda ne može predvidjeti, navodimo tri primjera isplata za tri prinosa fonda.